The no. 1 Sports Fashion Brand for the Active and Attractive
Björn Borg producten worden altijd ontwikkeld met oog voor duurzaamheid. Men zorgt er voortdurend voor dat men op de hoogte is van de nieuwste duurzame materialen en productietechnieken.
Om de producten zo duurzaam mogelijk te maken, voert het duurzaamheidsteam strenge kwaliteitscontroles uit, waarbij de materialen gecontroleerd worden op pluizen, krimp en doorlopen van kleuren. Ook wordt de duurzaamheid van de e producten getest. De fabrieken worden tijdens en na de productie bezocht door onafhankelijke inspectiebedrijven. Zo is men in staat om hoge kwaliteitsnormen te waarborgen voor het naaiwerk en de pasvorm, en garandeert Björn Borg dat er geen verboden chemicaliën worden gebruikt.
Al deze duurzame producten zijn gemarkeerd met het groene B. Tomorrow-logo, en het aandeel duurzame producten neemt voortdurend toe.
Afgezien van het B. Tomorrow-logo, zul je af en toe twee andere symbolen op de B. Tomorrow-producten aantreffen. Deze worden gebruikt om te verduidelijken waarom dat product tot de B.Tomorrow-lijn behoort. Is het omdat het van duurzaam materiaal is gemaakt of dat het via een duurzaam proces is geproduceerd? Of allebei?
SUSTAINABLY SOURCED MATERIAL Wanneer je dit symbool ziet, is het product gemaakt van minimaal 70% duurzaam materiaal (qua gecombineerd gewicht van buitenzijde, voering en vulling).

We beschouwen een materiaal als duurzaam wanneer het gemaakt is van hernieuwbare bronnen en/of via een duurzaam proces, en wordt gekweekt en geproduceerd met methoden die een minder negatieve impact op de aarde hebben dan de gebruikelijke alternatieven.